Szilvásvárad nevezetességei

A Szalajka-völgy

Kedvelt kirándulóhely a Bükk-hegység lábánál. Egy csodás kirándulás az ég felé magasodó kocsányos és csertölgyek árnyékában .

Fátyol vízesés

A Szalajka-völgy legcsodásabb és legkedveltebb helye a Fátyol-vízesés, amely nemcsak a völgy, hanem hazánk egyik legszebb természeti jelensége, kiemelkedő természetvédelmi értéket képvisel.

Ősember barlang

Az Istállós-kői-barlang a Bükk-hegység második legmagasabb csúcsának oldalában, 609 méteres magasságban nyílik. Gyalogosan a Gloriette-tisztásról közelíthető meg szerpentinszerűen kialakított, meredek gyalogösvényen.

Millenniumi kilátó

2000. augusztus 20-ra, Szent István napjára készült Millenniumi Kilátó méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegycsúcsok felett, mintha figyelné és vigyázná e festői vidéket.

Kisvasút

A Szilvásváradi Erdei Vasút menetrend szerint közlekedik Szalajkavölgy-Fatelep és a Fátyol-vízesés között, a Bükk-vidék központi részén, 760 mm nyomtávolságú, 4,5 km hosszú, egyvágányú, nem villamosított vonalon.

Erdei múzeum

A Szalajka-völgyben található erdei múzeum az erdei mesterek életmódját, építményeit, sajátos kunyhóit mutatja be.

Korhű rekonstrukciókat tekinthetnek meg az oda látogatók a fa szállításának egyes módszereiről, az erdei munkák eszközeiről és favágás termékekről.

További látnivalók

Aggteleki csepkőbarlang

60 km

Miskolc tapolca

57 km

Lillafüred

40 km

Termál fürdők

Demjéni fürdő

40 km

Egri fürdő

27 km

Bogácsi fürdő

43 km

Mezőkövesd Zsóry fürdő

 50 km

Egerszalóki fürdő

34 km

Bükkszéki fürdő

50 km